Het team van SHTV wint het 62e Westlands Druivenschaaktoernooi

In de Kandelaar in Naaldwijk werd na een uiterst spannende strijd het 62e Druivenschaaktoernooi beslist. De uitkomst betekende een nieuwe winnaar; Arno Wiersma van het Delftse DSC.

Dit jaar waren er ook weer chrysanten, notatieboekjes en Westlandse druiven aanwezig. Door de koude periode die achter ons ligt, was er dit keer alleen een bakje blauwe druiven voor de deelnemers In drie rondes, werd er gespeeld op vrijdag 27 augustus, dinsdag 31 augustus en vrijdag 3 september.

De opening werd zoals ieder jaar verzorgd door voorzitter Ard Dekker. Hierin memoreerde hij dat na tien jaar onze penningmeester Annemarie Voorberg afscheid neemt, maar dat er een goede vervanger gevonden is. Verder werd er gesproken door voorzitter van de Haagse Schaakbond: Ruurd Kunnen. Ten slotte kwam wethouder Jan Bogaard aan het woord en deed met veel gevoel voor show de eerste zet aan het eerste bord om het toernooi glansrijk te openen.

Eén ronde voor het einde kon alles nog gebeuren in de hoogste groep. Westlander Michiel van Woerden stond bovenaan en had aan een remise genoeg om het toernooi te winnen, maar hij verloor in hevige tijdnood de partij van Arno Wiersma die kampioen werd.

De eerste teamprijs, een digitale klok, werd dit jaar gewonnen door het Haagse SHTV bestaand uit: Ton Bodaan, Evert Baak, Karl Baak en Jaimy Luk. De tweede prijs, een Fischerklok, ging naar Lierse 2 uit De Lier. De derde prijs, een schaakwijnset, ging naar het Delftse DSC.
Bij de jeugd werd ook alles pas in de laatste ronde beslist. Oscar van Luijk bemachtigde hier de eerste plaats doordat in de laatste ronde zijn naaste concurrent Danny Zwaartman verloor. Danny werd tweede. De teamprijzen werden als volgt verdeeld: Schaakmat 4 werd 1e, Gemengd 2 werd 2e en Schaakmat 2 werd 3e.

Er deden dit jaar 135 deelnemers mee, waarvan 111 senioren en 24 junioren. Dit is een kleine daling ten opzichte van vorig jaar. Hierbij moet wel worden aangetekend dat er veel nieuwe gezichten waren. We hopen volgend jaar deze nieuwe mensen en anderen ook weer te begroeten. Het toernooi van 2011 zal op de volgende data worden gespeeld: vrijdag 26 augustus,  dinsdag 30 augustus en vrijdag 2 september. Voor meer foto’s en informatie: www.druivenschaaktoernooi.nl.

Plaats een reactie

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van boom.