45ste Schakenoverdag toernooi Gouda: sloteditie met Haagse successen

De 45ste editie van het Schaken Overdag Toernooi in Gouda betekent een uniek lustrum voor Ab Scheel: voor de 25ste keer zal hij dit toernooi naar een harmonieus dagje schaken leiden, om het hoofdstuk SOT voor wat betreft zijn inbreng af te sluiten. Vanuit de Haagse Schaakbond zijn Frans Pieter van den Bos, Herman Arends, Bob Ameling en Paul Koks present en behalen allen het podium in hun groep.

Locatie Buurtcentrum Noorderzon

Het toernooi is een 5-rondig rapidtoernooi, nadat er groepen van 6 gevormd wordt. In elke groep zijn er drie prijzen te verdelen. De locatie betekent dat ik 's morgens voor het eerst met recht kan zeggen: ik ben naar de Noorderzon vertrokken. Een Noorderzon, waar twee comfortabele ruimten met veel daglicht beschikbaar is, om de 10 groepen de ruimte te bieden.

Frans Pieter van den Bos mag debuteren in de hoofdgroep, na de afgelopen jaren steeds in groep 2 gestreden te hebben. Na de twee ronden die voor de lunch gespeeld zijn, heeft hij nog niet de vooruitzichten op het eindresultaat van de dag.

Bob Ameling begint in groep 4 met zijn enige verliespartij deze dag, maar herstelt vervolgens in de 2e ronde en Paul Koks gaat in groep 8 lunchen met 2 uit 2.

Dankceremonie

De lunchpauze wordt afgesloten met een welgemeeend dankjewel aan Ab Scheel namens de deelnemers. Hij krijgt een cadeaubon overhandigd die het resultaat is van een inzamelingsaktie tijdens de inschrijfprocedure.

Prijzen worden verdeeld

's Middags halen zowel Frans Pieter van den Bos als Paul Koks de volle score uit de drie gespeelde partijen. Fraai is de overwinning van Frans Pieter tegen Erik Both, waarmee hij een stevige tweede plaats scoort in deze groep. Bob Ameling moet één halfje toestaan en wint op onderling resultaat zijn groep. In groep 3 scoort Herman Arends 3 uit 5, waarmee de 3e plaats bereikt wordt.

Uitslagen, foto's en video's zijn te vinden op de toernooisite.

Foto's

Foto's door Ab Scheel:

  
  
  

Voor de geinteresseerde: mijn verslag van de marathon van Amsterdam

Plaats een reactie

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vliegtuig.