PK HSB: Melchior Vesters een half punt los

Met een voet op de drempel naar de ontknoping neemt Melchior Vesters de leiding met 5½ punten na de ongeslagen status van Sipke de Swart ontnomen te hebben. Gevolgd door Hora Vlam op 5 punten, die tegen Jean Michel Beeloo niet verder komt dan remise nadat een pionwinst voor de witte formatie subtiel geneutraliseerd is. Negen deelnemers staan op 4½ punten.

 

Dameskampioenschap

Bart van Strien komt tegen Sofya Blanter niet verder dan remise, waarmee de Kampioen bij de dames vast staat: Sofya Blanter komt op 3½ punten en is niet meer te achterhalen. Ook de tweede plaats bij de dames staat vast: Ricky Luk verrast Monique Keuzenkamp met een niet af te stoppen mataanval, komt op 2 punten en is eveneens niet meer te achterhalen.

De massa

In vooruit gespeelde partijen heeft Mike Hoogland vol gescoord en zijn Jan Willem Koelmans en Richard Oranje remise overeengekomen. Leo Duijvestein en Ton Bodaan geven eveneens geen duimbreed toe, waarna een lange strijd in vrede strandt. Rob van Helvoort herstelt zich en verslaat Evert Baak. Thom Beeren onderstreept het stabiele karakter van zijn spel, waar Ton Thijssen met zijn zwarte formatie geen antwoord op heeft. Twan van der Togt houdt Theo van Orsouw knap op remise en neemt stevig de leiding in zijn ratingcategorie. In acht nemend dat een deelnemer maar één prijs kan winnen.

De witte formatie van Jaco Arkesteijn laat zich verrassen, waarna Han Terpstra een vol punt incasseert en op 4 punten komt. De clubderby tussen Ruurd Kunnen en John Tan is evenmin een salon-partij: de zwarte formatie toont zich degelijker en ook John komt op 4 punten. Theo van Vorselen, Otto Berger en Douwe Pietersma dirigeren fier hun witte formatie, maar dat is deze avond niet genoeg om er iets aan over te houden. Het stugge spel van Jacques van As volstaat echter wel tegen Maurits Bons. In een euforie-stemming na groepswinst tijdens de 45e SOT in Gouda slaagt Bob Ameling er niet in de zwarte formatie van Hans van der Wijk naar de afgrond te duwen en moet weer eens een verliespartij incasseren. Ook valt er niets af te dingen op de overwinning van Frank van den Bos tegen Harry Boot.

Nico Vromans herstelt zich en verslaat een kalm spelende Wouter Remmerswaal en ook Edwin van der Leij laat zich niet verrassen. De zwarte stelling van André van der Weide komt stevig onder druk te staan, maar hij weet het tij te keren. In tijdnood vindt hij niet de sterkste voortzetting, waardoor de partij eindigt met ieder een knol op het bord. Thomas Luk weet Loek Beekman te verslaan.

Plaats een reactie

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Kopje.