29e Rapidtoernooi Botwinnik: FM Bannink toernooiwinnaar en rapidkampioen hsb

Op 20 september hebben dertig schakers gestreden om het open Botwinnik Rapidkampioenschap. Voor degenen van een club van de HSB stond tevens de titel van HSB-rapidkampioen op het spel.

Huizenhoog favoriet op rating was Bernard Bannink van sv Promotie uit Zoetermeer. Maar dan moet je het nog wel waar maken. Bernard deed dat met verve, door slechts 1 remise af te staan. Dit gebeurde tegen Thom Beeren van organiserende vereniging Botwinnik.

Doordat Thom nog eens 3 remises moest toestaan, werd hij gedeeld derde met 5 uit 7, samen met Maurice Manoch en Tjomme Klop. Tussen dit groepje en Bernard nestelde zich Rogier Zoun, ook van Botwinnik. Hij verloor weliswaar tegen Bernard Bannink, maar moest verder alleen berusten in remise door eeuwig schaak tegen Thom Beeren.

Plaats een reactie

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vliegtuig.