6 mei 2015: ALV HSB én HSB-bekerfinale!

Op woensdag 6 mei was 'De Mantel' in Voorburg plaats van handeling van twee HSB-activiteiten, maar wel van zeer uiteenlopende aard.

In de kantine vond de Algemene Ledenvergadering plaats waarop o.a. de conceptbegroting en het contributievoorstel 2015-2016 werden goedgekeurd, de ALV akkoord ging met een (financiële) ondersteuning van Stichting Schaakhuis En Passant en de prijzen aan de diverse kampioenen in de HSB-competitie werden uitgereikt.

Eén prijs werd nog even achtergehouden, die was bestemd voor de winnaar van die andere activiteit, de finale van de HSB-bekercompetitie tussen de viertallen van WSC en Schaakhuis. In een 'zaaltje' dat het predicaat zaal nauwelijks mocht dragen en een bekerfinale eigenlijk onwaardig was (soort materiaalhok, geen ramen, nogal krap en een vrij bedompte atmosfeer: maar goed, er scheen geen echte zaal beschikbaar te zijn) werden de acht heren van WSC en Schaakhuis aan het werk gezet. Op papier was Schaakhuis favoriet (gemiddeld 100 ELO-punten per bord meer dan de mannen uit het Westland) maar zoals wel vaker is gebleken geeft dat nog geen garantie op een overwinning. De avond begon echter goed voor Schaakhuis. Mike Hoogland boekte een vlotte overwinning aan het derde bord, daar waar het verschil in ELO het grootst was. De overige drie Schaakhuisleden stonden op dat moment comfortabel tot goed zodat een 2,5 – 1,5 of wellicht een 3-1 overwinning in de maak was. Maar het pakte anders uit. Norbert Harmanus had de winst voor het grijpen op bord 1 maar deed nou net die ene zet die onmiddellijk verloor: 1-1. Melchior Vesters had aan bord 2 remise in handen terwijl Rachid Schrik aan het vierde bord nog steeds beter stond. Bij Melchior werd het inderdaad remise terwijl Rachid waarschijnlijk de winst (en zijn tegenstander) liet glippen: ook hier remise en dus een 2-2 eindstand. Het reglement bepaalt dat de finale bij gelijke eindstand niet wordt beslist door wat snelschaakpotjes maar moet worden overgespeeld. Dat belooft dus opnieuw een fraaie finale te worden, datum en tijd zijn op dit moment nog niet bekend.

De beker voor de bekerkampioen bleef nog even in de tas en moest weer mee terug: gelukkig is dat ding niet zo groot…

Plaats een reactie

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Hart.