Nederlands Jeugdteam slaat toe in Glorney toernooi

Na jaren van afwezigheid in het Glorney Toernooi, beleefde Nederland in 2018 een echte comeback. En hoe: van de vier bekers waar om gestreden werd, kwamen er drie mee terug naar Nederland en in de andere werd het team tweede. Niet alleen dus een comeback, maar ook gelijk een leidende rol.


Nederlands Team

Stichting Pathena heeft van de Schaakbond toestemming gekregen om de komende jaren een Nederlands team in de Glorney Cup af te vaardigen en Pathena heeft Ricardo Catalan en Marcel Klein naar voren geschoven om dit toernooi te organiseren, waarbij Ricardo de Chef de Mission was.

Tegenstanders in dit toernooi zijn Schotland, Wales, Engeland, Frankrijk en Ierland. Dit jaar lag de organisatie bij Schotland en werd het toernooi in een voorstad van Glasgow, Paisley gehouden op de Universiteitscampus.

Nederlandse afvaardiging

De Glorney Cup bestaat uit 4 afzonderlijke toernooien. De deelnemers in de verschillende cups zijn:

Glorney Cup   Gilbert Cup
Jonas Hilwerda   Robin Duson
Luuk Baselmans   Eline Roebers
Derk Kouwenhoven   Anna Martinez
Robin Reichardt    
Jorik Klein    
     
Robinson Cup   Stokes Cup
Onno Elgersma   Loek van der Hagen
Koi Pham   Romayn Brandsma
Daniel Kutchoukov   Ciro Catalan
Arthur Maters   Roger Labruyere
Kasper Bleeker   Jule Cordes
Timo Yeh   Jesse van Dongen

In de wedstrijden bleek dat overall het Nederlandse team oppermachtig was. Alle 5 de wedstrijden werden gewonnen. In de diverse cups was het nog wel spannend.

In de Glorney Cup werd Nederland op een 0,5 bordpunt tweede. Een fantastische prestatie van het team, wat als 3e geplaatst was. De Fransen wisten dus iets beter te scoren. De Gilbert Cup ging mee naar huis. Robin, Eline en Anna deden het fantastisch en gaven de tegenstanders geen kans.

In de Robinson en Stoker Cup bleef het spannend tot het einde, Engeland had hier zwaar op ingezet, maar „at the end of the day” wist Team NL genoeg bordpunten te verzamelen om feest te gaan vieren.

Een fantastische prestatie van het Nederlandse team en de coaches Anne Haast, Mark Haast en Rick Lahaye.

Glorney 2019 gaat plaatsvinden in Ierland en opnieuw zal Pathena dit vanuit Nederland organiseren. We gaan onze bekers verdedigen!

Plaats een reactie

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vliegtuig.