Drie winnaars in Haags Weekendtoernooi

Het 16e Haags Weekendtoernooi is gewonnen door Nico Zwirs, Stefan Bekker en Rob van Helvoort met 5 uit 6. De beker ging op weerstandspunten naar Zwirs. In de B-groep was Sander van Gennip met 5½ uit 6 de sterkste.

 

Aandacht voor Koos Croes die het toernooi opent. En nee, Koos had niet twee cijfertjes omgedraaid toen hij sprak over het 61e toernooi in plaats van het 16e: voordat de huidige samenwerking tussen  SHTV , Haeghe Ooievaar en DD tot stand kwam, organiseerden DD en de voorgangers van Haeghe Ooievaar er ook al 45!

Maar het was best even spannend of het dit jaar wel door zou gaan. Midden in de zomer kwam er plotseling een onheilstijding: de vorige locatie was niet meer beschikbaar. Sterker nog: de gemeente Den Haag had rigoureus en op zeer korte termijn de stekker uit het Cultuur en Denksportcentrum Den Haag Zuid West getrokken. Een weinig elegante actie, ook jegens de mensen met wie wij daar jarenlang hebben samengewerkt. Gelukkig werd spoedig een alternatief gevonden in Verenigingsgebouw De Kameleon, voor veel schakers een bekende plek. De ambiance is heel anders, maar we zijn er zeker niet op achteruit gegaan – geen hinder van de analyseruimte en een prima verlichte speelzaal.

 

Voor dit verslagje kon de kop van vorig jaar hergebruikt worden: opnieuw waren er drie winnaars in de A-groep, met opnieuw ieder 5 uit 6. Ze wonnen alles en speelden slechts remise tegen elkaar. Op weerstandspunten ging de beker naar ratingfavoriet Nico Zwirs. Gedeeld eerste met hem werden Stefan Bekker, die zo ook medeorganisator Haeghe Ooievaar aan een mooi succes hielp, en Rob van Helvoort, die een fraaie overscore neerzette.

 
V.l.n.r. Rob van Helvoort, Stefan Bekker en Nico Zwirs

 

 

Sander van Gennip (rechts) ontvangt de beker van Paul Koppens

 

 

De B-groep werd gewonnen door Sander van Gennip, die al lang niet meer geschaakt had maar dat nog in het geheel niet verleerd was: 5. uit 6. Dat had hij mede voor elkaar gekregen door in de laatste ronde Eric Alvares, die toen gelijk met hem stond, te verslaan. Tweede werd nu Karg Brunner met 5 uit 6. De derde plaats werd gedeeld door Ruud Winkel, 89 jaar inmiddels en dit toernooi ongeslagen, Eric Alvares, Maurits Bons en John Tan.

Maar daarmee was de prijsuitreiking nog niet afgelopen: dankzij De Beste Zet waren er weer vele prijzen in verschillende ratingcategoriën beschikbaar. De Koperen Pion verzorgde de prijs voor de meest spectaculaire partij. Nu worden die prijzen alleen uitgereikt als de winnaar nog aanwezig is, wat niet altijd het geval bleek…. dus het loont wel de moeite om nog even te blijven!

Plaats een reactie

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van boom.