Amstelveen Chess Masters

Afgelopen weekend was het Keizer Karel College het decor voor het NK Snelschaken, NK Rapid Open, NK Rapid Dames, 12e Brainwave rapid en een jeugd Grand Prix toernooi.

NK Snelschaken

Op zaterdag zijn vanuit de Haagse Schaakbond Rachid Schik, Frans Vreugdenhil en Han Nicolaas van de partij. Zij spelen vijftien ronden, waarbij elke ronde gestreden wordt met beide kleuren. Rachid scoort 15 punten, terwijl Frans en Han beiden eveneens prima scoren met 13 punten.

Casper Schoppen en GM Loek van Wely eindigen beide op 22½ punten en spelen een finale. Deze finale wint Casper Schoppen met 1½ – ½.

NK Rapid Open en NK Rapid Dames

Op zondag is het NK Rapid voor heren en voor dames georganiseerd. Waarbij in beide groepen door een selectie van acht deelnemers gestreden wordt.

Bij de heren wint GM Jan Smeets, terwijl de titel bij de dames een prooi is voor GM Zhaogin Peng.

Brainwave Rapid

Aan het Brainwave toernooi wordt vanuit de Haagse Schaakbond door Frans Vreugdenhil in groep A en Paul Koks in groep B meegedaan. Zij scoren respektievelijk 1½ en 3 punten in hun groep, waarbij in 7 ronden gestreden is.

Hieronder is een persoonlijk verslag van Paul Koks weergegeven. Vervolgens de eindstanden van groep A en groep B. En daaronder verwijzing naar verslagen van de organisatie en foto-verslagen op Schakers.Info.

Plaats een reactie

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van ster.