Zaterdagmorgen 21 maart opening schaakdamtafel Wilhelminaplein Naaldwijk

Het Wilhelminaplein in Naaldwijk (het centrale horecaplein van het Westland) is 10 maart jl. verrijkt met een schaakdamtafel. Zaterdag 21 maart a.s. om 11.00 uur wordt de tafel officieel geopend door wethouder Piet Vreugdenhil. Van harte welkom bij het openingsprogramma van 10.00-12.00 uur.

Veel achtergrondinformatie over de schaakdamtafel is te lezen onder ‘buitenschaak’ van www.westlandschaakt.nl. Westland is de 13e Nederlandse gemeente waar vanaf begin 2018 een schaaktafel als ontmoetingsplaats in de openbare ruimte is gerealiseerd. Zie de site van de landelijk initiatiefnemer Jesús Medina:. Op deze websitea van de Eerbeekse schaakclub is op een kaart van Nederland zichtbaar gemaakt op welke plaatsen in Nederland nu schaaktafels staan. Op een internationale app (Chess Map, verkrijgbaar in de App Store) zijn de Naaldwijkse buitenschaakadressen te zien.

Geïnteresseerden kunnen zelf schaak- of damstukken meenemen of lenen bij horecagelegenheden op en rond het Wilhelminaplein. Op de tafel komt een QR-code die verwijst naar de eerdergenoemde website. Daarop staan onder andere de uitleenadressen en de activiteiten. De tafel is financieel mogelijk gemaakt dankzij het Innovatiefonds sociaal domein van de gemeente Westland, Fonds 1818, ADNU Accountants & Adviseurs, Schoolschaakplan Westland en de Damclub Naaldwijk.

Plaats een reactie

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van kopje.