Loek Beekman overleden

Op 27 december kregen we het droevige bericht dat ons ex-lid Loek Beekman op eerste Kerstdag na een ernstige hersenbloeding is overleden. Loek zou a.s. donderdag 79 jaar zijn geworden, dat heeft dus niet zo mogen zijn.

Loek was sinds eind 2009 lid van Pomar en heeft zich met name in de periode in ons kabouterhuisje aan de Bosgang in Rijswijk met volle overgave ingezet voor de club. Loek 'deed de keuken', dat was zijn ding, hij zorgde voor ieders natje en droogje en probeerde bij onze interne competitie, externe wedstrijden en toernooien een goed gastheer te zijn, wat hem vrijwel altijd lukte.

Loek hield van samenzijn en gezelligheid, de wekelijkse clubavonden op dinsdagavond konden wat hem betreft niet lang genoeg duren en werden ook vaak pas in de late/vroege uurtjes beëindigd ("nog één potje doorgeefschaak!", "jij nog wat chips?", "doe mij nog maar een bokbiertje!"). Loek behoorde hier altijd bij het clubje dat tot het laatste moment aanwezig was, hij was er trouwens ook altijd als eerste, om schoon te maken en de hele boel klaar te zetten voor als de rest om 8 uur binnenkwam.

Onvergetelijk wat mij betreft (naast vele andere mooie momenten) was een avond enkele jaren geleden waarop een aantal lieden wat langer dan gebruikelijk bleef hangen in onze speellocatie. We hadden een goede smoes: het regende flink en we zouden even wachten tot het droog was. Dat ‘even’ liep nogal uit, het werd later en later, en ook al weer licht… Loek stelde rond 7 uur ’s ochtends voor ergens wat brood en beleg te halen, dan konden we in ieder geval even ontbijten. Een doodnormale clubavond op dinsdag liep naadloos over in een ontbijtje op woensdagochtend: geweldig!

In augustus 2019 verliet Loek onze club, we zijn dankbaar dat we Loek zoveel jaar in ons midden hebben gehad. Moge hij rusten in vrede.

Plaats een reactie

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van auto.