Online HSB Persoonlijke Jeugdkampioenschappen(nu met aantal NK plaatsen)

De HSB gaat online toernooien organiseren op Tornelo.com om de kwalificatie voor de Jeugd NKs te regelen. Er zijn prijzen, er zijn uitzendrechten, maar bovenal kan je weer schaken tegen andere jeugdspelers uit de regio. Wat moet het kosten? Helemaal niets. Voor het eerst in jaren zal de HSB een gratis toernooi organiseren voor haar jeugdleden. Kijk snel in het artikel wanneer jouw leeftijdscategorie aan de beurt is en doe mee! Deelnemen bij andere toernooitjes mag natuurlijk ook altijd. Let wel op de aanmeldtermijnen.

Voor het PJK C (geboren in of na 2007) zal dit jaar eenmalig een landelijk kwalificatietoernooi zijn. Die zal plaatsvinden op 10 april. Meer informatie is te vinden op de KNSB-website en zal rechtstreeks met de potentiele deelnemers gecommuniceerd worden. Als de mail niet ontvangen is of er iets niet duidelijk is, neem dan contact op met de jeugdleider van de vereniging of de HSB. Belangrijk detail is dat de HSB zijn eigen plek behoudt en dus minimaal 1 HSB’er vertegenwoordigd zal zijn op dit NK.

Voor de meisjes dit keer ook een grote verandering. Zij zullen eenmalig moeten deelnemen bij de jeugd voor hun NK-plaatsen. Volgend jaar zullen we weer ons uiterste best doen om de dames een gezellig eigen toernooi te bieden.

Voor het PJK D (geboren in of na 2009) dit keer geen voorrondes, maar direct een finale. Op zondag 28 maart is er een toernooi op Tornelo. Starttijd 12:00, eindtijd 17:00. Spelers hebben 15 minuten en 3 seconden per zet. Na 7 ronden zullen de tickets verdeeld worden op basis van de ranglijst. Er zijn 3 plaatsen voor de jeugd, 2 voor de meisjes.

Voor het PJK E (geboren in of na 2011) is het PJK op 24 april. Starttijd 12:00, eindtijd 17:00. Spelers hebben 12 minuten en 3 seconden per zet. Na 7 ronden zullen de tickets verdeeld worden op basis van de ranglijst. Ook hier 3 plaatsen voor de jeugd en 2 voor de meisjes.

Voor het PJK FGH (geboren in of na 2012) is het PJK op 17 april. Starttijd 13:00, eindtijd 17:00. Spelers hebben 9 minuten en 3 seconden per zet. Na 7 ronden zullen de tickets verdeeld worden op basis van de ranglijst. De F (geb. in of na 2012), G (geb. in of na 2013) en H (geb. in of na 2014) spelen in aparte groepen indien mogelijk. In de F en G categories zijn er 3 plaatsen voor de jeugd en mag her bestie meisjes ook naar het NK. Bij de H is er Engel plea voor de beste bij de jeugd en het beste meisje.

Er zijn prijzen voor de top 3 van elke categorie. Deze zullen worden uitgereikt op het eerstvolgende fysieke HSB-toernooi. Het aantal uitzendingsplaatsen naar het NK per categorie is op 17 maart toegevoegd.

Inschrijven kan, onder vermelding van naam en club, per mail naar jeugdleider@haagseschaakbond.nl, uiterlijk 48 uur voor aanvang van het toernooi. In de bevestiging ontvangt men een link naar het toernooi op Tornelo en een kopie van de handleiding die ook is bijvoegd bij de uitnodiging, te vinden op de kalender.
Ter bevestiging van de deelname verwachten we dat de speler zich uiterlijk 24 uur vantevoren meldt in de toernooilobby. Dit om ook te controleren dat alles werkt.

Mocht je alvast willen testen of alles werkt, meld je aan voor het testtoernooi op zaterdag 27 maart via Tornelo. Je speelt een kort partijtje om te testen of je goed geregistreerd bent en hoe je de arbiter kan roepen.

Plaats een reactie

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Boom.