DD Open Rapidkampioenschap online 29 mei

Het Open Rapidkampioenschap van DD zal dit jaar op zaterdag, 29 mei, online op Tornelo plaatsvinden. Het formaat is — behalve online — zoals uit de Haagse Rapidcyclus: 7 rondes Zwitsers systeem, bedenktijd per partij en speler 15 min + 5 sec/zet, drie rondes in de ochtend, lunchpauze en vier rondes in de middag. Deelname is gratis, er zijn echter ook geen prijzen (behalve de kampioenseer).

We hadden natuurlijk gehoopt dat we dit jaar het open rapidkampioenschap weer normaal in het NSG zouden kunnen spelen, maar daar ziet het helaas nog steeds niet naar uit. Het rapid open afgelopen jaar was compleet afgelast, omdat we toen geen passend online-platform beschikbaar hadden om zo’n toernooi door te voeren.
 
Dit jaar is de situatie gewijzigd. Tornelo is een schaak-portaal dat in vele opzichten minder geavanceerd is dan chess-com of lichess, maar dat veel meer opties biedt in het opzetten van de toernooi-specificaties. Vooral voor jeugd- en schoolschaakevenementen is het in de afgelopen maanden al regelmatig in gebruik.
 
We zullen dus het open rapidkampioenschap op zaterdag, 29 mei, online op Tornelo doorvoeren. Het formaat is — behalve online — zoals uit de Haagse Rapidcyclus bekend: 7 rondes Zwitsers systeem, bedenktijd per partij en speler 15 min + 5 sec/zet, drie rondes in de ochtend, lunchpauze en vier rondes in de middag.

De link naar het Tornelo-toernooi bestaat al: https://tornelo.com/chess/orgs/dd1852/events/b8ada5af-046d-407a-a31f-f7b6a0dbf27f. Inschrijven is in principe nu al mogelijk, maar op dit moment zeker nog niet nodig.
 
Spelen (en de aanmeldprocedure) op Tornelo vergt wat wennen. We bevelen dus iedereen (die overweegt om mee te doen) aan om van te voren ten minste één keer op Tornelo te oefenen. De DD-zaterdagmiddag-vluggerrondes zullen in mei regelmatig op Tornelo plaatsvinden. Links zijn beschikbaar via de agenda op de DD-website.

Plaats een reactie

    Bewijs dat je menselijk bent door te selecteren de vrachtwagen.