SHTV zomercompetitie

Om weer meer gewend te raken aan wekelijks schaken op een club organiseert SHTV op de donderdagen 1 juli tot en met 26 augustus voor alle geïnteresseerde schakers in de regio een zomercompetitie in drie blokken met elk een eigen speeltempo. Er wordt in een vast ritme van formule gewisseld, zodat iedereen mee kan doen, ook als men tussendoor op vakantie gaat.
Elk blok bestaat uit drie speelrondes met kort speeltempo, variërend van snelschaken tot rapid; het aantal te spelen partijen wordt navenant aangepast. Deelnemers aan ten minste twee van de drie toernooien van een blok tellen mee voor de eindstand en spelen mee voor een prijs.

Het speelschema is als volgt:

   1 juli klassiek snelschaken 7 ronden 10 min.p.p.p.p.
   8 juli rapid 3 ronden 15 min.p.p.p.p. + 5 sec. per zet
15 juli modern snelschaken 9 ronden    3 min.p.p.p.p. + 2 sec. per zet
22 juli klassiek snelschaken 7 ronden 10 min.p.p.p.p.
29 juli rapid 3 ronden 15 min.p.p.p.p. + 5 sec. per zet
   5 augustus modern snelschaken 9 ronden    3 min.p.p.p.p. + 2 sec. per zet
12 augustus klassiek snelschaken 7 ronden 10 min.p.p.p.p.
19 augustus rapid 3 ronden 15 min.p.p.p.p. + 5 sec. per zet
26 augustus modern snelschaken 9 ronden    3 min.p.p.p.p. + 2 sec. per zet

Deelnemers wordt verzocht om 20.00 uur aanwezig te zijn in verband met indeling voor de eerste ronde. Aanmelden vooraf is niet nodig, tenzij men verwacht later dan 20.00 uur aanwezig te zijn. Laatkomers kunnen dat op de speeldag laten weten aan André Wagner. Elk toernooi start uiterlijk om 20.15 uur en zal tot ongeveer 22.30 uur duren.

Tussen de rondes wordt iets meer tijd genomen om iedereen in de gelegenheid te stellen een consumptie te nemen, want we houden tot nadere aanpassingen nog steeds 1,5 meter afstand (ook in de opstelling van de tafels) en potentiële deelnemers wordt met klem verzocht om bij Covid-gerelateerde klachten niet mee te komen doen.

Plaats een reactie

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vlag.