Schaaktafels op Stadhoudersplein in Wassenaar

Maandagmiddag, 14 maart vond in Wassenaar de officiële ‘opening’ van twee schaaktafels plaats die door de gemeente geplaatst zijn op het Stadhoudersplein. Twee wethouders, Inge Zweerts de Jong van Sport en Caroline Klaver van Economische Zaken hadden de handen ineengeslagen om te zorgen dat deze sportieve activiteit te midden van de winkels op het Stadhoudersplein kon worden gerealiseerd.

Het jaar daarvoor was overleg geweest met de voorzitters van de twee Wassenaarse schaakclubs, Joop Beijersbergen van Sv Wassenaar en Eric van der Marel van de jeugdclub Bobby Fischer die beiden enthousiast waren over het plan.

De schaaktafels waren kennelijk erg in trek want het duurde wel even voordat ze geleverd konden worden. Maar toen waren ze er dan toch. Meteen na plaatsing werd de opening georganiseerd, waarbij niet alleen de wethouders en de voorzitters van de schaakclubs aanwezig waren, maar ook de jeugdkampioen van de Haagse Schaakbond, Noah Ritzerveld, die een partijtje speelde tegen ‘schaakleraar’ Eric van der Marel.

Sv Wassenaar en Bobby Fischer gaan een plan maken voor schaakactiviteiten rond de schaaktafels, op bijvoorbeeld de woensdag- en zaterdagmiddag. Dat zal binnenkort in de lokale media bekend worden gemaakt.

Wie zin heeft om eens in Wassenaar rond te kijken (in Wassenaar is van alles: een gezellig centrum, Meijendel, Duinrell, museum Voorlinden en nog veel meer) en dan ook een partijtje schaak in de buitenlucht wil spelen, kan terecht op het Stadhoudersplein (bus 43 en 44 vanuit Den Haag, en met de auto is parkeren gratis). Wie geen eigen stukken heeft, kan tijdens openingstijden een set lenen bij Liens Kadowinkel, gelegen vlakbij de schaaktafels.

Onder toeziend oog van wethouder Caroline Klaver, wethouder Inge Zweerts de Jong en Joop Beijersbergen denkt Noah Ritzerveld na over de zet die hij tegen Eric van der Marel zal gaan spelen.

    Bewijs dat je menselijk bent door te selecteren de auto.