Team The Hague in de World Cities League (chess.com)

Sinds 2015 bestaat er “Team The Hague” op het schaakportaal chess.com. Dit team neemt deel aan de World Cities League die uit meer dan 100 stedenteams uit vele landen bestaat. In het seizoen 2023 speelt Den Haag voor het eerst in de hoogste divisie, samen met de sterkste stedenteams zoals Buenos Aires (winnaar 2022), Kyiv en Praag.

Voor het aanstaande seizoen dat in november begint, zijn we weer op zoek naar medestrijders. De wedstrijden in de World Cities League zijn in “daily chess”. Dat is correspondentieschaak light: maximaal drie dagen bedenktijd per zet, en het gebruik van schaakprogramma’s is niet toegestaan.

De grootste wedstrijd die Team The Hague ooit heeft gespeeld, was een bekerwedstrijd 2021 met 64 spelers tegen Praag. Dat is ook de teamgrootte die we voor nodig achten om ons in Divisie te handhaven. Daarom zijn we blij met iedere speler die ons komt versterken.

Hieronder de lijst van wedstrijden in het seizoen 2023:

WCL 2023: Division 1

Ronde 1
Nov, 2nd
Buenos Aires (ARG)
Ronde 2
Dec, 7th
Prague (CZE)
Ronde 3
Jan, 4th
Kyiv (UKR)
Ronde 4
Feb, 1st
Santa Fe (ARG)
Ronde 5
Mar, 2nd
Odessa (UKR)
Ronde 6
Apr, 5th
Lviv (UKR)
Ronde 7
May, 3rd
Prishtina (KOS)
Ronde 8
Jun 7th
Zagreb (CRO)
Ronde 9
Jul 5th
Niš (SRB)

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vliegtuig.