Aankondiging OGD Rapid 18 maart 2023

Een aantal van jullie zal de aankondiging vast al via de mail, of op de kalender van de HSB of schaakkalender gezien hebben maar het OGD Rapid, een samenwerking tussen de Delftsche Schaakclub en OGD ict-diensten, keert na een aantal jaar afwezigheid weer terug op de kalender. Een korte aankondiging vind je hieronder met links naar de toernooipagina voor meer informatie en om je in te schrijven.

OGD Rapid
Op zaterdag 18 maart 2023 zal voor alweer de drieëntwintigste maal in samenwerking met OGD ict-diensten, het OGD Rapid­schaak­toernooi worden georganiseerd. Het toernooi is in de loop der jaren een begrip geworden: niet alleen vanwege de grote opkomst en de sfeer, maar ook vanwege het unieke karakter: er wordt gespeeld van ’s middags 15:00 uur tot ’s avonds 22:30 uur en tussendoor wordt voor alle deelnemers een warme maaltijd georganiseerd.

2023 is de eerste editie van het OGD-rapid die we op het hoofdkantoor van OGD aan de Rotterdamseweg in Delft zullen spelen. Daarnaast is ook de prijzenpot, met €2500 aan geldprijzen groter dan de voorgaande edities, met een hoofdprijs van maar liefst €750. Zoals altijd blijft het OGD-rapid een toegankelijk toernooi, met ruime pauze tussen de rondes om rustig na te praten of een drankje aan de bar te halen maar ook de serieuze toernooischaker zal in het sterke deelnemersveld een uitdaging vinden.

De toernooiopzet van het toernooi is enigszins veranderd ten opzichte van eerdere jaren. Er worden nog steeds 7 ronden rapid geschaakt volgens het Zwitsers Systeem. In plaats van de standaard A-, en B-groep wordt er dit jaar ook een C-groep uitgeschreven. Daarnaast is het speeltempo veranderd van 20 minuten per persoon per partij naar 15 minuten + 5 seconden per zet.

In de A-groep mogen spelers met een rating van minimaal 2000 meedoen. In de B-groep mogen spelers met een rating van 1600-2100 meedoen en in de C-groep mogen spelers met een rating tot 1700 meedoen. Na de derde ronde vindt de traditionele maaltijd plaats waar je als deelnemers zonder extra kosten aan kan meedoen. Na de laatste ronde, om 22:10, zullen we overgaan tot de prijsuitreiking en zullen we met hen die willen nog een drankje doen aan de bar van OGD. Zie voor alle details, en om je in te schrijven de toernooipagina:

http://www.delftseschaaksite.nl/toernooi/ogdrapid/

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van auto.