Trainerscursus 2

In het nieuwe schooljaar start er een ST2-cursus gegeven door Anne Haast (meervoudig Nederlands dameskampioen) in Rotterdam (Kralingen).

De cursus zal plaats vinden op 20/9, 25/10, 22/11, 13/12, 24/1, 13/3 en 24/4 tussen 18:00 en 20:30 (voor wie er 17:45 al is zorgen we voor pizza of iets dergelijks – goede motivatie om op tijd te komen! Het loont dus de moeite om eventuele dieetwensen bij aanmelding door te geven) Naast deze contactmomenten moet je rekening houden met ongeveer 1 uur per maand aan opdrachten.
De cursus vindt plaats op de Kralingsche school, Rozenburglaan 27 in Rotterdam (nabij metrohalte Voorschoterlaan, daar stopt ook tram 7 en 8).

De cursus kan pas starten als we meer dan 8 cursisten hebben. Laat het dus vooral weten als je mee wilt doen!
Inschrijfgeld voor de cursus bedraagt 260,-. De helft kan worden teruggevraagd bij de HSB en veel clubs hebben een regeling voor het resterende bedrag.
Deze cursus is bedoeld voor mensen die al een ST1 cursus hebben afgerond en/of al geruime tijd les geven aan kinderen. Een minimaal schaakniveau van ongeveer 1550 is vereist, alle cursisten zullen dan ook een schaaktechnische toets krijgen die tezamen met de didactische toets en examenles zal bepalen of een diploma ST2 behaald zal worden.
We verwachten van alle cursisten dat ze ergens stage lopen of schaakles geven aan kinderen. Heb je geen mogelijkheid om ervaring op te doen, laat dat dan ook vooral weten. We hebben meerdere mogelijkheden om (eerst samen, daarna pas alleen) ervaring op te doen. Een VOG is noodzakelijk voordat je zelfstandig les gaat geven aan een groep kinderen.

Voor meer informatie:
• Algemene info over Schaaktrainer 2 op de website van de KNSB (https://schaakbond.nl/kenniscentrum/opleidingen-workshops/schaaktrainer-2/)
Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de site van de schaakbond of via schaakopleidingen@gmail.com

Mocht je wel graag deelnemen aan een trainerscursus maar nog geen enkele ervaring hebben, laat dit dan vooral weten. Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om ook een starterscursus te geven.

Vriendelijke groet,
Poulien Knipscheer
Schaakopleidingen@gmail.com
0613161788

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van sleutel.