Henk van Putten prolongeert zijn titel op het 73e Druivenschaaktoernooi


In de Kiem in ’s-Gravenzande eindigde vrijdag 1 september het 73e Druivenschaaktoernooi. Zoals elk jaar waren er weer Westlandse druiven, notatieboekjes, chrysanten en was er voor ¾ van de deelnemers een mooie prijs.

Het toernooi werd geopend door voorzitter Paul Brasser met een korte speech. Vervolgens deed hij de eerste zet op het eerste bord.

In de eerste ronde hadden Menno Pietersma en Henk van putten remise tegen elkaar gespeeld. Nadat ze in de tweede ronde beide gewonnen hadden, stonden zij voorafgaand aan de laatste ronden samen bovenaan. Henk won en Menno verloor. Daarom is Henk van Putten wederom winnaar van het Druivenschaaktoernooi.

De eerste teamprijs ging naar het team van DD bestaande uit: Lothar van der Sluijs, Jan-Willem Koelmans, Niels Engelen en Rein de Ruiter. De tweede teamprijs ging naar het tweede team van Schaakmat Westland.

Bij de jeugd ging de eerste prijs naar Danesh Bajnath van schaakvereniging Bobby Fisher met een score van 6 punten. Lavanan Ponnaiya van SV Spijkenisse eindigde als tweede met 5 punten, net als Jari van den Beek van Schaakmat Westland die derde eindigde. De eerste teamprijs ging naar het team van Danesh en Dylan.

Er deden dit jaar 74 deelnemers mee, waaronder ook veel thuisschakers. Deze verwelkomen wij volgend jaar graag opnieuw en dan op: vrijdag 30 augustus, maandag 2 september en vrijdag 6 september. Voor alle uitslagen foto’s en overige informatie kunt u kijken op westlandschaakt.nl.

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vlag.