Gezellig drukke dag bij het PK Dames, PJK meisjes en de finale van de PJK C

Het was weer een gezellig drukke boel met meer dan 40 meiden, 8 dames en 4 heren. Met dank hierbij aan Eric van de Marel die weer veel meisjes van het schoolschaken had opgegeven. Zoals beschreven vonden er vandaag drie toernooien in de Wiekslag plaats.

Laat ik daarom beginnen met al onze vrijwilligers te bedanken die deze dag hebben mogelijk gemaakt. André en Louis voor de wedstrijdleiding (een hele dag in touw). Paul en Eric als tafelleiders (ook een hele dag in touw) en de organisatoren Dominique, Franke en ondergetekende Michelle. Laten we niet vergeten wat een gigantische klus het altijd is om een toernooi te organiseren. De zaal moet geregeld worden, de uitnodigingen moeten verstuurd worden, het moet aangemeld worden op de kalender, de aanmeldingen moeten worden verwerkt en in de juiste programma’s gezet worden. Daarnaast moeten er nog prijzen geregeld worden, mails van ouders beantwoordt worden en er moeten boodschappen voor de bar gehaald worden. Op de dag zelf zijn wij al vroeg in touw om alles klaar te zetten en gaan wij pas laat weg omdat alles nog opgeruimd moet worden. De gehele dag is altijd een drukke bedoeling en wij zijn bijna 12 uur lang bezig. Na het toernooi zelf moeten de uitslagen nog verwerkt worden en een verslag geschreven worden. Daarom is nogmaals mijn vraag aan de ouders en alle andere betrokkenen: vergeet niet dat het allemaal vrijwilligers zijn die op die dag aanwezig zijn, een beetje begrip of een vriendelijk woord is altijd fijn. In een tijd waarin vrijwilligers moeilijk te vinden zijn is het des te belangrijk om de vrijwilligers die er wel zijn te koesteren.

Maar goed, nu naar het toernooi. Eerst volgt een verslag, daarna de uitslagen en de foto’s. Alle kinderen die een plek voor het NK hebben bemachtigd krijgen een uitnodiging per mail (dit kan nog even duren) van de KNSB.

Bij het PJK meisjes waren er twee groepen gemaakt, de DE meisjes en de FGH meisjes. In de FGH groep was het lange tijd spannend, maar Malem was met 7 uit 7 de absolute winnaar. Ze bleef hiermee één puntje voor op Sriyasree. Die logischerwijs alleen van Malem heeft verloren. Malem werd hierdoor de F-kampioen, Sriyasree de G-kampioen en Marta werd de H-kampioen. Alle meiden mogen naar het NK-kampioenschap (mits ze lid zijn van een Haagse schaakvereniging)! Er was ook een beker voor Nora (2de FGH) en Keira (3de FGH).

In het DE-groep was het ook lange tijd erg spannend. Thaara en Keerthi zijn uiteindelijk samen op een gedeeld eerste plek geëindigd. Omdat er dit jaar drie D-plekken te verdienen waren en Thaara graag naar het D-kampioenschap wilde (dit had zij al netjes van te voren aangegeven, in de tabel staat E, maar dit was dus D) hoefde er geen barrage tussen hen gespeeld te worden. Thaara ging er met de 1ste plek in de D vandoor en Keerthi kreeg de 2de prijs in de DE-categorie. Wel moest er een barrage (twee extra snelschaakpartijen) gespeeld worden tussen Sara en Ayleanna omdat er nog slechts één ticket voor het NK D over was. Uiteindelijk werd deze gewonnen door Sara. Sara had tevens de derde plaats van de DE-categorie gewonnen. In deze groep waren er ook nog twee E-tickets te winnen voor het NK, hier hoefde ook geen barrage voor gespeeld te worden. Rin werd 1ste in de E-categorie en mag tevens naar het NK-E en hetzelfde geldt voor Doudou ook zij mag naar het NK-E.

Bij het PK-dames was het eveneens spannend tot aan de laatste ronde. Er waren dit jaar acht deelnemers, drie meer dan vorig jaar. Ook waren er deelnemers die vorig jaar ook hadden meegedaan. Lina en Kanako hadden tot de laatste ronde beide partijen gewonnen. In de laatste ronde volgde dan ook wedstrijd om de 1ste plaats tussen hen. Uiteindelijk in de langste partij van de dag trok Lina aan het langste eind en ging er met de 100 euro en de 1ste plaats vandoor. Voor de gedeelde nummers 2, Kanako, Emma en Pepper was er nog een prijsje in natura. Hopelijk zijn er volgend jaar weer meer deelnemers dan dit jaar 😊

Naast de dames en de meisjes werd er ook nog door vier heren gestreden om een plek voor het NK bij de C (en een beker natuurlijk). Ook hier was het spannend, de eerste twee partijen duurde erg lang en gebruikte de heren bijna alle tijd. De derde partij ging ineens heel erg snel en was binnen nog geen uur beslist. Uiteindelijk stonden Florian, Chingtang en Shinsaku met 2 punten op een gedeeld eerste plek. D’Andre lukte het steeds net niet om te winnen, maar heeft wel een paar goede partijen gespeeld. Er werd een barrage gespeeld tussen Chingtang, Shinsaku en Florian die uiteindelijk overtuigend door Chingtang werd gewonnen. Zodoende mag Chingtang naar het NK en ging met de beker naar huis.

Mocht u eventueel nog een aantal foto’s hebben dan kan ik deze nog toevoegen. De uitslagen en foto’s kunt u vinden op:

Gezellig drukke dag bij het PK Dames, PJK meisjes en de finale van de PJK C

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van auto.