74e Bevrijdingstoernooi Wageningen

Afgelopen zondag, Bevrijdingsdag organiseerde schaakvereniging Wageningen voor de 74e keer het Bevrijdingsschaaktoernooi.

De organisatie verzorgde tegenover de 153 deelnemers in Universitair Sportcomplex De Bongerd een fantastische dag, waar Femke Wezenaar (sg Rijswijk), FM Stefan Bekker (Haeghe Ooievaar / Veendaalse sv), Rob van Helvoort (oud-sg Rijswijk-lid, Arnhemse SV), Jan Willem Koelmans (DD) en Paul Koks (LSG) zich vanuit de regio gemeld hebben.

De deelnemers zijn verdeeld over drie groepen, waarbij elke groep oneven is. Elke ronde zullen er drie deelnemers betaald verlof krijgen. Uitbetaling geschied in de vorm van toekenning van een vol punt.

lees verder onder foto’s
inschrijf
inschrijftafel
speezaal
speelzaal

Voor Jan Willem en Paul, maar ook voor Vincent Huang van Best Moves betekende de deelname de tweede dag van een Rapid-2-daagse, na zaterdag ook bij DD Rapid gespeeld te hebben. Alle drie draaien ze duidelijk beter dan tijdens de DD Rapid. Jan Willem komt in de B-groep aan 4½ punten. Vincent en Paul treffen elkaar in de C-groep als koplopers in ronde 5. Vincent verslaat Paul, waarna beiden nog twee remises aan de reeks toevoegen en Vincent de groep wint. Samen met Byron Eekhout van sv Mook, die alleen bij Paul in ronde 4 een punt moest achterlaten.

ronde5
Huang – Koks, foto door Jan Willem Koelmans

Femke loopt dit weekend de meeste kilometers van de regionale deelnemers en scoort in de B-groep twee punten, zodanig dat ze een ronde betaald verlof juist ontloopt. FM Stefan Bekker en Rob van Helvoort scoren met 4 punten uitstekend in de sterk bezette A-groep.

Tussen de ronden door is het uitstekend vertoeven op het terras met uitzicht op de atletiekbaan, waar een defensiehelikopter enkele uren present staat.

koffiemolen
geen onderzeeboot

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van huis.