Haagse Rapidcyclus opnieuw prooi voor Ton Bodaan

Als er geen pandemie had plaatsgehad zou dit jaar de 25e rapidcyclus gehouden zijn, maar we zullen er nog twee jaar op moeten wachten voordat we dit feit kunnen vieren. Wel kan gezegd worden dat de toernooien allemaal goed bezocht zijn en er keihard geknokt is om de punten. Het was vooral ook het jaar van de jeugd; bij alle toernooien waren ze van flinke invloed op de uitslagen. Chess, the next generation!

Bij het toernooi van SHTV stond Ton Bodaan bij aanvang bovenaan en had in principe de beste papieren, maar de dag verliep zwaarder dan hij op voorhand zal hebben gehoopt. RSB’er Paul de Freytas, een vaste en graag geziene deelnemer, kwam voor zijn derde toernooi van het seizoen en daarmee de kans om een flinke score aan zijn totaal toe te voegen. En zo leek het hem te gaan lukken om Ton van de troon te stoten door de allerlaatste partij te winnen. Echter werd hem de voet dwarsgezet door Thomas Alvares die uit was op de toernooiwinst en daar in slaagde. Met het vallen van de vlag besliste het lot dat Paul nog een jaar zal moeten wachten om opnieuw een gooi te doen naar de hoogste eer.

Na 2002, 2006 en 2018 werd Ton Bodaan absoluut recordhouder met deze vierde cycluswinst.

Alle uitslagen sinds 2000 zijn verzameld op de speciale website voor de Haagse Rapidcyclus.

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vlag.