Jeugd algemeen

De HSB koestert de eigen jeugd en heeft dankzij meerdere bloeiende verenigingen met een sterke jeugdafdeling een goede achterban met een stabiel ledenaantal. In combinatie met de trainers die lesgeven op de scholen zorgt dit voor een grote aanwas aan talent.
De HSB organiseert voor deze verenigingen, scholen en geïnteresseerde jeugdschakers jeugdtoernooien. De meeste zijn individueel zoals de Grand Prix toernooien, soms in teamverband zoals de Jeugdclub kampioenschappen. Vaak op leeftijd zoals de persoonlijk jeugdkampioenschappen, soms op groep zoals de scholieren kampioenschappen.
Op de meeste verenigingen zal aan het eind van het seizoen een examen afgenomen worden door een examinator, zij worden aangestuurd door de diplomaconsul van de KNSB, de landelijke schaakbond.

Mocht u willen leren schaken, neem dan contact op met de jeugdleider van de HSB. Die kunt u informeren over de verenigingen in uw omgeving en de mogelijkheden.
Wilt u contact met (iemand anders van) de jeugdcommissie of een van de organisatoren van een kampioenschap kunt u hier terecht.

Mocht u graag de volledige agenda zien van de HSB jeugdactiviteiten dan kunt u terecht op onze jeugdagenda.

Voor informatie over de Grand Prix, een laagdrempelig toernooi voor beginnende tot gevorderde schakers, kunt u hier terecht op de Grand Prix pagina.

Voor de reglementen die wij gebruiken tijdens de toernooien kunt u hier terecht.

Voor de eregalerij met alle oud-winnaars kunt u hier terecht.

Voor de huidige leeftijdsindeling kunt u hier terecht.

 

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van auto.