Persoonlijk jeugdkampioenschappen

De persoonlijk jeugdkampioenschappen, ofwel PJK, worden georganiseerd door een vereniging in samenwerking met de HSB. Er zijn categorieën voor zowel jeugd en meisje gebaseerd zijn op geboortejaar. Voor vragen kan contact opgenomen worden met de organisator. Zie daarvoor de functionarissen bij de Adressen jeugdcommissie.
De kampioen van elke categorie mag naar het Nederlands Kampioenschap. Afhankelijk van de eerdere resultaten zijn er soms extra plaatsen te verdelen en mogen er meer schakers per categorie.

CategorieDatumUitnodiging/VerslagOrganisatorLocatie
Voorronde CD, PJK EDSCDuWo, Delft
Finale C, PJK MeisjesHaeghe O.Wiekslag, Den Haag
Finale DDDNSG, Den Haag
PJK FGH/PupillendagDSCDuWo, Delft

Voor de A categorie, B categorie en C meisjes wordt het PJK en de NK kwalificatie landelijk geregeld via de kwalificatietoernooien. Voor meer informatie kunt u op de website van de schaakbond terecht, https://schaken.nl/nks/nederlandse-jeugdkampioenschappen/nk-b-en-c.
In de C en D categorie zijn er voorrondes. De beste schakers van de voorrondes plaatsen zich voor de finale. De finale is een halve competitie, in de C met vier spelers op één dag, in de D met tien schakers verspreid over twee dagen. Het proces van kwalificatie voor de finale is omschreven in het plaatsingsreglement PJK CD[link naar reglement].
In de E categorie wordt jaarlijks een kampioenschap georganiseerd. Na negen ronden in een Zwitsers competitie bepalen we de kampioen en de NK deelnemers.
Voor de F, G en H categorie hebben we de jaarlijkse pupillendag. Afhankelijk van het aantal schakers wordt het aantal rondes bepaald.
Voor de meisjes is een apart PJK waar alle meisjes tot en met 12 jaar kunnen deelnemen. Afhankelijk van het aantal schakers wordt een Zwitserse competitie of een halve competitie gespeeld.

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van ster.