Reglementen jeugd

Bij alle schaaktoernooien geldt een reglement. Dit is een aanvulling op de basisregels van het schaakspel en zal worden gebruikt om het toernooi in goede banen te leiden en zo gezellig mogelijk te houden maar toch de mogelijkheid bieden om optimaal te presteren door de schakers.

De samenstelling van de jeugdcommissie, hun activiteiten en bevoegdheden zijn te vinden in het reglement van de jeugdcommissie. Klik hier voor het reglement jeugdcommissie .

De toernooien die onder de HSB vallen zijn ondergebracht in een algemeen reglement, het reglement jeugdwedstrijden . Hierin staat onder andere de volgorde van de tie-breakers bij gelijke stand en wanneer een barrage volgt.

Wegens de complexiteit en de wens voor een duidelijke lijn is een plaatsingsreglement opgesteld voor de finale van het PJK C (t/m 14 jaar) en PJK D (t/m 12 jaar). Hierin staat welke plekken in de voorrondes recht geven op een plek in de finale, wie vrijplaatsen ontvangen en waar de reserves vandaan komen.

Voor de Grand Prix toernooien is een apart reglement opgesteld. Daarin staat onder andere de manier van indelen en hoe de standen voor de cyclus berekend worden. Klik hier voor het reglement HSB Grand Prix toernooien .

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van hart.